Άννα Παρίση

Φιλόλογος

Ονομάζομαι Άννα Παρίση και εργάζομαι ως καθηγήτρια φιλόλογος σε δημόσιο σχολείο.

Ανέκαθεν είχα την πεποίθηση ότι τόσο η ιδιωτική όσο και η δημόσια εκπαίδευση οφείλει να είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αναβάθμιση της ποιότητας των σπουδών και στη δημιουργία ευχάριστου κλίματος στο σχολικό περιβάλλον. Έχω ασχοληθεί με τα μαθήματα του Γυμνασίου αλλά και με τα μαθήματα του Λυκείου, έχοντας όμως σαφή προτίμηση στο μάθημα της Ιστορίας, γιατί θεωρώ ότι η γνώση της αφορά όλους, ανεξαρτήτως Κατεύθυνσης και επιλογής επαγγέλματος.

Είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και συγκεκριμένα του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών. Αγαπώ, επίσης. ιδιαίτερα το θέατρο και γι’ αυτόν τον λόγο μετά το πέρας των σπουδών μου παρακολούθησα μαθήματα στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, τη Σχολή Βεάκη.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, προσπαθώ να προσφέρω εθελοντική εργασία με οποιονδήποτε τρόπο κρίνω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη και να βοηθήσω τους συνανθρώπους μου. Είμαι πολύ υπερήφανη που καταφέραμε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κεφαλονιά, να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Διημέρευσης για τα ΑμεΑ. Εδώ και δύο χρόνια, περίπου, έχω ξεκινήσει ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της Ψηφιακής Εκπαίδευσης, του Νέου Σχολείου, που μπορεί να βοηθήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς να ανακαλύψουν την ομορφιά της γνώσης με τον πιο ευχάριστο τρόπο. ”Η γνώση είναι δύναμη..”…Ίσως η μεγαλύτερη…