Γιώργος Όμηρος Χριστάκος

Ιδρυτής &

Γενικός Διευθυντής

Ο Γιώργος Όμηρος Χριστάκος είναι o ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας New School.

Με σπουδές στη Σκηνοθεσία και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακά στο Μarketing, έχει μία πολυετή καριέρα ως διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις στο χώρο της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και του Internet. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με το χώρο του Digital Marketing.

Ως Γενικός Διευθυντής εταιρίας από το χώρο του Internet με υπηρεσίες Β2Β και Β2C έχει κερδίσει, σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία TBWA Athens, το Πρώτο Βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό “Effie Awards” στη Νέα Υόρκη, στην κατηγορία “Έντυπη Διαφήμιση“, για το λανσάρισμα της εταιρίας στην ελληνική αγορά.

Κάνοντας μία μεγάλη στροφή στην καριέρα του, αποφάσισε κάποια στιγμή να αφήσει τον χώρο των επιχειρήσεων και να στραφεί στις τέχνες και κυρίως στην καλλιτεχνική φωτογραφία και τη συγγραφή. Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ενώ το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής” κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Πριν από λίγα χρόνια και παράλληλα με τις καλλιτεχνικές του αναζητήσεις, αποφάσισε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του από την ψηφιακή τεχνολογία, το marketing και την επικοινωνία και σε συνεργασία με μία ομάδα ανθρώπων, τόσο από αυτούς τους χώρους όσο, κυρίως, και από το χώρο της εκπαίδευσης, δημιούργησε τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν τα ψηφιακά εργαλεία, θεώρησε πως η αξιοποίησή τους από την πλευρά της εκπαίδευσης θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τους στόχους αναβάθμισης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Σε αυτήν του την προσπάθεια βρέθηκε δίπλα του το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με το Εργαστήριο Βιοοικονομίας, Κυκλικής Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, το οποίο στα πλαίσια της προώθησης των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, όπως αυτοί έχουν καθορισθεί από τον ΟΗΕ, θεώρησε πως η συκεκριμένη ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα καλύπτει πλήρως τον Στόχο Νο 4, αυτόν την εκπαίδευσης. Έτσι, από κοινού, προωθούν την ψηφιακή εκπαίδευση στην χώρα μας, διοργανώνοντας μεταξύ άλλων και σειρά ανάλογων σεμιναρίων τα οποία πραγματοποιούνται κυρίως στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Λάτρης της μουσικής από την παιδική του ηλικία και όντας ραδιοφωνικός παραγωγός στο ξεκίνημα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας στη χώρα μας, δημιούργησε πριν μερικά χρόνια το Web Radio “Cool Cat Radio” το οποίου η ακροαματικότητα ξεπερνά πλέον τις 190 χώρες.

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται να ξεκλέψει λίγο χρόνο από την εξέλιξη της πλατφόρμας του New School, προκειμένου να ολοκληρώσει το επόμενο μυθιστόρημά του, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Οι πιέσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα για την παραγωγή επιπλέον μαθημάτων είναι τελικά μεγαλύτερες από εκείνες της εκδότριάς του.