Γιούλα Κουντούρη

Φιλόλογος

Ονομάζομαι Κουντούρη Παναγιώτα και είμαι εκπαιδευτικός- φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και 15 χρόνια.

Είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας. Με όρεξη και μεράκι υπηρετώ σε ένα δύσκολο από πολλές απόψεις γυμνάσιο τα τελευταία χρόνια, καθώς η επιμονή μου και η υπομονή μου να μεταδώσω όσα μπορώ περισσότερα σε ευπαθή παιδιά με οδήγησε στην απόφαση να εμμείνω στο στόχο μου και να βοηθώ τους μαθητές μου να κατακτήσουν τη γνώση με έναν τρόπο ουσιαστικό  συνάμα και ευχάριστο! Το τελευταίο αυτό ζητούμενο με οδήγησε στην απόφαση να γίνω μέλος της συγγραφικής ομάδας της ψηφιακής πλατφόρμας ΝEWSCHOOL. Παράλληλα, συμμετείχα ως εθελόντρια εκπαιδευτικός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο  του Δήμου μας, ακριβώς , γιατί πιστεύω πως, όταν έχεις τη διάθεση να προσφέρεις , δεν μπορείς  να την ανακόψεις  ΠΟΤΕ και κάθε φορά που σου δίνεται η ευκαιρία το κάνεις πράξη.

Τα χρόνια πριν το διορισμό τα αξιοποίησα με διδασκαλία σε φροντιστήρια, δημόσια ΙΕΚ, και σε ΚΕΚ.

Επιπλέον παρακολουθώ σεμινάρια σχετικά με την εκπαίδευση, προκειμένου να επιμορφώνομαι και να βελτιώνομαι σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος, αρκεί να τονίσω πως η διάθεσή μου για δια βίου μάθηση  και συμβολή μου στην εκπαίδευση των νέων με οδηγεί στο να αφιερώνω αρκετό από τον ελεύθερο μου χρόνο στην αναζήτηση όλο και περισσότερων καινοτόμων μεθόδων της μαθησιακής διαδικασίας.